UUNIMAKKARAA JA KYLÄKAUPPA 10 V!

Talvipäivän peruseväs hiihtoretken jälkeen:

UUNIMAKKARAA JA MAKARONEJA

  • 1 sininen lenkki, muovikuori poistettu, jaettu kuuteen osaan, halkaistu
  • 6 siivua juustoa, jotka asetellaan makkaran halkioon
  • 12 viipaletta tomaattia, laitetaan samaan halkioon

Laita makkara voideltuun uunivuokaan ympyräksi. Uuniin lämpöä 200 astetta, keskilämpö ja makkara sitten uuniin.

Kun makkara muhii uunissa, keitä noin 250g makaroneja ohjeen mukaan. Kun makkara on ollut uunissa noin 20 minuuttia, ota se  hetkeksi uunista pois. Laita makkaraympyrän keskelle makaronit. Kaada makaronien päälle kerma-kananmunakeltuaisseos (2dl kermaa ja 2 munankeltuaista) ja ripottele pinnalle noin 100g  juustoraastetta. Laita vielä uuniin 10-15 minuutiksi niin, että juusto sulaa ja saa väriä. On hyvää, kun syö vaikka oluen seurana.

Vuonna 1965 urbaani kyläkauppamme täytti kymmenen vuotta. Kuvassa nuori kauppias (isäni) Matti Lehtonen ja rouvansa Raija (äitini). Silloin ei vielä eletty valintamyymäläaikaa, vaan kaikki tavarat olivat hyllyissä palvelutiskien takana.

valinta_lehtonen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s