EI OLE ITSE TEHDYN PIZZAN VOITTANUTTA!

Moni miettii kuumeisesti, mitä ihmettä tarjoaisi omalle väelle ja vieraillekin uutena vuotena. Minä suosittelen ehdottomasti tee-se-itse pizzaa.)

Pohja:

  • Isoon kippoon 3 dl vettä, joka saa olla ainakin kädenlämpöistä (usein hiiva liuotetaan liian kylmään veteen, tällöin sen nostattava vaikutus on huono, siis reilusti lämmin neste!)
  • liuota siihen yksi hiivanpala aivan rauhallisin ottein ja huolella
  • lisää teelusikallinen suolaa (ei kukkurapäinen)

Sitten tulee se vaativin vaihe – sotke pikku hiljaa joukkoon ihan tavallista vehnäjauhoa. Tarttuuko käteen? Nypi aluksi sormin ja taas lisää jauhoja. Anna palaa ja paneudu hommaan.

Kun oikein alkaa tarttua sormiin, niin lorauta joukkoon jonniin verran ruokaöljyä (½ dl)  ja vaivaa taas. Jauhoja vielä sopivasti,  juuri sen verran ettei enää tartu käteen. Anna nousta pyyhkeen alla muutamia kymmeniä minuutteja. Tällä ohjeella pizzasta tulee paksupohjainen, muistuttaa isoa pannupizzaa. On siis ruokaista ja täyttävää.

Ota tomaattimurskapurkki, avaa se aluksi vain puoliksi  ja kaada osa nesteestä varovasti  pois. Laita pieneen kattilaan ja tulille. Kiehuta varovasti  ja lisää

  • puolikas lihaliemikuutio,
  • puoli teelusikallista mustaa pippuria
  • vähän paprikajauhetta
  • sipulia renkaina, jos siitä tykkäät  ja valkosipulia
  • vähän suolaa, jos ei tunnu riittävän
  • oreganoa ja basilikaa

Kun tomaattimurska on kiehunut hiukan aikaa (n. 10-15 min) ota pois liedeltä.

Rasvaa uunipelti margariinillä, voilla tai voimariinilla, tai toisaalta voit öljytä sen ruokaöljyllä. Ota pohjataikina ja taputtele sekä levitä varovaisin ottein peittämään koko pelti. Nosta taikinaa vähän reunoillekin.

Levitä pohjan päälle tomaattikastike ja juustoraaste (n. 200 g tai enemmän). Valitse täytteet, esim.

  • tonnikalaa (valuta liemi pois)
  • kinkkusuikaleita
  • meetvurstia
  • ananaspaloja
  • katkarapuja
  • jauhelihaa

Päälle vielä vähän juustoraastetta ja sitten 225 asteiseen uuniin n. 20-25 minuutiksi niin että pohja saa rapeuden ja ruskistuu kuten myös juustokin on sulanut ja kiehuu sopivasti. Sitten pizza leikkuulaudalle ja leikkaa se noin kymmeneksi herkkupalaksi. On muuten hyvää!  Eivätkä tarpeetkaan maksa kovin paljon, joten seuraavan videon ”suuret setelit”  eivät ole tarpeen tai välttämättömiä.

Jos mun ohje vaikuttaa jotenkin hörhöltä, on tämä ohje vielä paljon hörhömpi!

Voit kokeilla myös tätä ohjetta, mutta mm. paistolämpötila hirvittää mua!

(Joulukuussa 2008 on tässä blogissa käynyt jo yli 2000 lukijaa, kiitos!)

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s