LAMPAANPAISTIN MARINOINTI KAHVISSA

Taas eksyin kaupan pakastealtaalle (tällä kertaa K-kaupan) ja ostin luuttoman Uuden-Seelannin lampaanpaistin. Hinta oli 4,95€/kg eli ei kovinkaan paljon. Paisti jääkaappiin sulamaan pariksi yöksi ja sitten keittiön tiskipöydälle käsittelyyn.

Affco on muuten uusiseelantilainen lihafirma, joka käsittelee vuosittain 150 ooo tonnia naudan-ja lampaanlihaa vuodessa, se on perustettu 1904  ja lihaa viedään 74 maahan, joten aika vakuuttavalta vaikuttaa. Ensimmäisenä tietysti avasin vacumpakkauksen ja valutin veden/veren pois ja huuhdoin paistin juoksevalla vedellä.

Tällä kertaa lampaani oli elänyt ja syönyt runsailla laitumilla ja rasvaa oli kertynyt myös pakaroille. Otin terävän veitsen ja  ”siistin”  paistin turhasta rasvasta. Sitä kertyi noin 200g.

Paisti kannattaa avata. Se on vielä kiinni paistien välistä kalvoilla, koska luut on poistettu putkeen. Auki leikattuun paistiin on helppo leikatu pienen pieniä viiltoja ja laittaa niihin ohuita valkosipulisuikaleita. Sen jälkeen pinnalle voi ripotella karkeaa suolaa sopiva määrä.

Paisti sidotaan kokoon puuvillalangalla (kalastajanlanka). Pyöritetään lanka paistin ympäri poikittain ja kerran pari pitkittäin.

        

Lopuksi paisti laitetaan sopivalle lautaselle ja pinnalle hierotaan karkeaa suolaa. Sitten jääkaappiin suolautumaan. Illalla laitan tämän kahviin uimaan yöksi.

Tarina jatkuu…

Viime vuoden lampaanpaistin teko-ohjeet ovat TÄÄLLÄ! . Katso aiheesta siis lisää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s