JOULUHYYDYKE MÄDISTÄ – TÄMÄ ON HERKUISTA PARHAIN!

matihyydyke1

Minun joka jouluinen mätiherkku,  joka säilyy hyvin, mutta ei säily, kun se tulee syödyksi niin nopeasti. Tätä on helppo ja nopea tehdä. Ennen kuin ryhdyt lukemisesta tekoihin, katso voimauttava videoni.

Hyydykkeen  tekemiseen tarvitset:

  • 5 liivatelehteä
  • 1½ ruokalusikallista sitruunamehua
  • ½ kalaliemikuutiota
  • 4dl kermaviiliä
  • 2dl kuohukermaa
  • 200g siian, muikun tai kirjolohen mätiä
  • rouhittua mustapippuria
  • ½dl silputtua tilliä tai ruohosipulia

Liota liivate kylmässä vedessä pehmeäksi. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja liuota siihen puristetut liivatteet ja murennettu kalaliemikuutio. Sekoita sitruunamehuseos kermaviiliin ja lisää vaahdoksi vatkattu kerma sekä loput aineista varovasti käännellen.

Kaada seos kelmulla vuorattuun irtopohjavuokaan (tai pieniin jälkiruokakuppeihin kuten minä teen) ja hyydytä yön yli. Tämä upea hyydyke sopii mainiosti joulupöydän  ”kalaosastolle”. Graavilohen mainio kaveri, tykkää perunoista ja jopa joululaatikoista. Kokeile!

(Sama ohje näyttää olevan Yhteishyvän Ruokamaailma-sivuilla. Olen tehnyt tätä jo viitenä jouluna, joten missä lienee se alkuperäinen kokki, joka tämän upean jutun kehitti?)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s